آگاهی از نحوه برخورد با شخصیت اجتنابی کمک میکند تا افراد بتوانند رابطهای فعال با آنان برقرار کنند و حتی در فرایند درمان نیز به آنها یاری برسانند. بسیاری از افراد از این اختلال آگاهی ندارند و در نتیجه به نحو اشتباهی با شخصیتهای اجتنابی رفتار کرده و به صورت غیرعمد به شدیدتر شدن اختلال و منزویتر شدن فرد کمک میکنند. رفتار صحیح با این افراد مستلزم آگاهی از این اختلال است. افراد مبتلا به اختلالات شخصیت معمولا برای درمان اقدامی نمیکنند پس لازم است که اطرافیان آنها گامی برای درمان و بهبود کیفیت زندگی فرد بردارند.
منبع: برخورد با شخصیت اجتنابی با چه روشی مناسب است؟
مروری بر اختلال شخصیت اجتنابی
اختلال شخصیت اجتنابی از نوع اختلالات شخصیت گروه C میباشد. این اختلال خود را در اواخر کودکی و اوایل نوجوانی نشان میدهد و بر تمام جنبههای شغلی، تحصیلی، اجتماعی و… فرد تاثیر گذار است. فردی که به اختلال شخصیت اجتنابی مبتلا باشد از اینکه رد شود یا مورد انتقاد قرار گیرد هراس دارد. این هراس آنقدر وسیع است که فرد ترجیح میدهد در تنهایی خود بماند و با هیچ کس ارتباط برقرار نکند. این افراد معمولا روابط صمیمی ندارند یا اگر دارند تعداد آنها بسیارکم است. افراد مبتلا به شخصیت اجتنابی تنها زمانی با یک فرد تعامل برقرار میکنند که مطمئن باشند پذیرفته شده هستند. تازه در آن صورت هم محتاطانه و با ملاحظه رفتار میکند که مبادا مورد تمسخر واقع شوند.
شخصیتهای اجتنابی از نقصهای خود به شدت عصبانی میشوند. این افراد از عزت نفس و اعتماد به نفس پایینی برخوردار هستند، منزوی بوده و از جمع فرار میکنند. آنان دوست دارند در جمع باشند اما از ترس رد یا تحقیر شدن ترجیح میدهند تنها بمانند. اصلی ترین مشکلی که این شخصیت دارد ماندن بر سر دوراهی برای ورود در جمعهای مختلف است. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اختلال شخصیت اجتنابی کلیک کنید.
نحوه برخورد با شخصیت اجتنابی
همه افراد صبر می کنند تا با فرد مناسبی آشنا شده و ازدواج کنند. این زمان برای فردی که مبتلا به شخصیت اجتنابی باشد تقریبا هیچوقت فرا نمیرسد. تا جایی که خانواده افرادی که مبتلا به شخصیت اجتنابی هستند از این موضوع گلایه میکنند. اگر قصد دارید با فردی زندگی کنید که مبتلا به شخصیت اجتنابی است، باید از نحوه برخورد با او آگاه باشید. در ادامه به بعضی از نکتههای ضروری در برخورد با شخصیت اجتنابی میپردازیم:
1. روی نقطه ضعف های او تمرکز نکنید
نکتهای که در شخصیت اجتنابی وجود دارد این است که در تعاملات اجتماعی مهارتهای کافی ندارد. این افراد این رفتارها را از روی اراده انجام نمیدهند.اگر شما بر روی نقاط ضعف او تمرکز کنید و با او درباره آنها صحبت نمایید، نه تنها کمکی نکردهید بلکه او را از جمع دورتر خواهید کرد. این گونه گفتهها باعث میشود او بیش از قبل احساس خجالت و پایین بودن کند و از قبل کمتر درون جمعها حاضر شود. به عنوان مثال گفتن جمله پسر من محجوب و خجالتیه و تا حالا با هیچ دختری صحبت نکرده که از زبان یک مادر گفته میشود، ممکن است تاثیر منفی به روی شخصیت اجتنابی بگذارد.
2. برخورد با شخصیت اجتنابی | با رفتارهای خوبشان به آنها پاداش دهید
اگر بعد از هر حرکت مثبت یک فرد دارای شخصیت اجتنابی به او پاداش دهید در روند بهبود او تاثیر مثبتی میگذارد. باید با هر حرکت مثبت، یک پاداش برای او در نظر بگیرید. این پاداشها میتواند محرکی برای انگیزه و پیشرفت این افراد شود. در نظر داشته باشید که این پاداشها صادقانه، خیرخواهانه و نه از روی ترحم باشد.
3. آنها را محبور به کاری نکنید
اگر ویژگیهای کلی شخصیت اجتنابی را در نظر بگیرید، متوجه میشوید که آنها در درون خود پر از تلاطمهای ادراکی و احساسی دارند. برای فردی با این شرایط اصرار ورزیدن به حضور در مکانهایی که او را اذیت میکنند اصلا پیشنهاد خوبی نیست. او را از رویارویی با آنچه از آن فرار میکند، مجبور نکنید. این کار فقط باعث ناراحت شدن و آزار دیدن بیشتر وی میشود.
4. برخورد با شخصیت اجتنابی | آنها را تایید کنید
در نظر داشته باشید فردی که به اختلال شخصیت اجتنابی مبتلاست، اعتماد به نفس بسیار پایینی دارد. این افراد دچار خود کم بینی شدید هستند. اینکه شما بتوانید به صورت ماهرانه و صادقانه و غیر مستقیم از ویژگیهای مثبت آنها تمجید کنید به آنان احساس خوبی میدهد.
5. آنها را تشویق کنید که به دنبال شغل مناسب بگردند
به آنان کمک کنید تا شغل مناسبی برای خود پیدا کنند. این افراد از تعامل با دیگران و محیطهای اجتماعی میترسند و در نتیجه به دنبال کار نمیروند تا با آدمهای دیگر ارتباط پیدا نکنند. اگر به دنبال کاری بروند و آن را انجام دهند، علاوه بر تعامل با دیگران، با انجام دادن کاری احساس مفید بودن میکنند و اعتماد به نفسشان افزایش مییابد.
بیشتر بخوانید : اختلالات شخصیت دسته c
نحوه برخورد با شخصیت اجتنابی در بلند مدت
روشها و راهکارهایی که گفته شد، روشهایی موقتی و کوتاه هستند. اما اختلالات شخصیت از جمله اختلال شخصیت اجتنابی از جمله اختلالات پایداری هستند که بدون کمک روانشناس و پزشک متخصص نمیتوان آن را به طور کامل بهبود بخشید. بیتوجهی به درمان طبیعتا کار را سختتر میکند. تلاش کنید تا فرد مبتلا را به مراجعه به روانشناس یا روان پزشک متقاعد کنید تا هم به خود فرد کمک کرده باشید و هم خودتان زندگی بهتری را کنار او سپری کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه شخصیت ها می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.
سوالات متداول
برخورد با شخصیت اجتنابی چگونه باید باشد؟
در برخورد با آنان باید بر تواناییهایشان تمرکز کنید و از صحبت درباره نقاط ضعفشان بپرهیزید. آنها را به هیچ عنوان مجبور به حضور در جمع نکنید. برای کسب اطلاع بیشتر درباره چگونگی برخورد با شخصیت اجتنابی، بهتر است با یک روانشناس متخصص در این زمینه صحبت نمایید.
برای عضویت در اینستاگرام (ذهن نو) کلیک کنید
آخرین تحقیقات علمی روانشناسی
ورود به صفحه
سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید
تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
سراسر کشور :9099070354
جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری
شماره تماس با موبایل : 02191002360
منبع: برخورد با شخصیت اجتنابی با چه روشی مناسب است؟
:: برچسبها:
برخورد با شخصیت اجتنابی با چه روشی مناسب است؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 232
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0